Blog: Antiek bad op pootjes

Toen ik begon met het ontwerpen van de badkamer voor mijn ouders, was het het eerste wat me te binnen schoot. Er moet een mooi antique bad in! Zo eentje op pootjes!

Toen de tekening eenmaal af was begon ik internet af te struinen naar een bad op pootjes. Jee ik schrok wel van de prijzen. Voor een oud verroest bad werd al rond de €1000,- gevraagd en dan moest ie nog helemaal opnieuw gespoten worden! Pff Chips!Ook de ligbaden in de winkel (die dan soms nog nep zijn ook) zijn heel duur. Na een aantal winkels te hebben bezocht zonder resultaat begon ik een beetje te twijfelen of mijn idee wel zo realistisch was.

Toch had ik het idee dat ik nog niet moest opgeven. Ik zette mijn zoektocht verder op marktplaats.

Zoek: “ Mooi bad.. …”oke wel erg optimistisch.. natuurlijk alleen maar saaie lelijke baden.

Zoek: “ bad op pootjes..” niks.. alleen met mosbegroeide oude roestbakken

zoek: “antiek bad op pootjes” … oke wel een aantal beauty’s maar niks heel bijzonders

zoek: ligbad gietijzer antiek bad…hmmmm scrol scrol, door na pagina 5 en ja hoor daar stond ie:

Het bad!! Dat was em!!

IMGbad_4132

Als vraagprijs stond er €50,- WAT!!!?? €50,-?? Dat kan niet!

Ik belde mijn moeder dat ze NU meteen moest gaan bellen naar een man in Amsterdam die dit bad op pootjes te koop had staan!En ja hoor inderdaad het bad was nog niet verkocht maar hij had inmiddels wel een bod van €200,- of mijn moeder er dan €250,- voor wilde betalen? Inclusief kranen? hoorde ik mijn moeder zeggen. Ja inclusief kranen zei de man, ik moet snel van dat bad af want het staat in de weg. Nou daar hoefde we niet lang over te denken! Of course accepteerde we dit bod!!

De foto’s op marktplaats beloofde zoveel moois dat we natuurlijk wel zeker wilde weten dat het bad nu van ons zou zijn dus vroegen we hem de advertentie van marktplaats af te halen. Zo gezegd zo gedaan. De advertentie was binnen een half uur van marktplaats af.. Het enige puntje was dat de man een pand in Amsterdam had gekocht ( om er later appartementen in te maken) en dat hij zeker snel van het bad af wilde maar dat hij pas pas over 2 weken de sleutel kreeg.

Oke dat was een minpuntje maargoed 2 weken konden we wel wachten…. toch???? Totdat na een week onze aannemer wat ongeduldig werd.. Ze konden niet vooruit. De kranen moesten bepaald worden anders kon de loodgieter niet vooruit en dus ook niet de tegelzetter enzovoort enzovoort.Heel de bouw stropt op door jullie bad! Damn, ik probeerde nog: ja maar dit is een pareltje we moeten hierop wachten! Helaas was mijn vader meer met de tijd bezig dan met ons bad en belde me op.

Mit nou moet je es luisteren: Heel de bouw stropt op door dat bad, niemand kan vooruit en ik vind dat bad wat je hebt uitgezocht eigenlijk spuuglelijk… Die kraan lijkt wel op een telefoon! Ik vind het niks en bovendien kan ik geen soortgelijke kranen vinden voor boven de wastafels.

Ik heb net een heel ander mooi bad op internet gevonden en ik ga die kopen. Ik zal voor je dat antiek bad in Amsterdam wel op gaan halen, dan verkoop jij hem maar weer verder. Je komt dat ding toch wel kwijt maar ik wil een modern bad.

………. NEEE he!! Dat is zonde!!! Doodzonde zelfs riep ik! Maar helaas mijn vader was vastberaden en had het andere bad op internet al gekocht..

Pffff wat een ellende! Ik belde stiekem naar m’n moeder die het eigenlijk ook wel heel jammer vond maar het nieuwe bad wat mijn vader had uitgekozen ook wel erg mooi vond. Jeee mam please! Kijk nou! €250,00 voor dit bad met kranen dan nog wel! Dit kun je niet laten schieten!!! Ja dat vond ze eigenlijk ook maar helaas het andere bad was al gekocht.

Balen! maarja het is hun huis dus er zat niks anders op dan het accepteren. Totdat!!! Hihaaaa mijn vader werd gebeld door het bedrijf waar hij het nieuwe (moderne) bad had gekocht. Het bad bleek niet meer op voorraad te zijn en er zat nu nog 3 weken levertijd op.. hihihihi mijn ogen begonnen weer te fonkelen! Oke Maritt je wint! Vrijdag haal ik dat bad op pootjes wel op.

Het bad stond in Amsterdam op 4 hoog . Ik weet niet of iemand een gietijzeren bad heeft proberen op te tillen? Nou doe het vooral niet het is namelijk niet te tillen! 4 mannen moesten eraan te pas komen om het bad goed naar beneden te krijgen.

Eenmaal beneden werd het bad op de aanhanger gezet en naar het Brabantse gereden.

En ja hoor, wat hebben we geluk gehad! Hij is nog mooier dan gedacht en hij staat prachtig! Via internet heb ik kranen kunnen bestellen voor boven de wasbakken zodat het totaal plaatje klopt.

En pap.. die zit stiekem tegen iedereen op te scheppen over wat voor gaaf bad hij op markplaats heeft gekocht!

 

Tip: Luister altijd naar je dochter hihi :- )