DIY – Le Noir & Blanc Nuance muurverf – kleur Zinc Grey

Tijdens mijn interieur adviezen aan huis kreeg ik steeds meer de vraag naar stoere betonmuren. Hoe bereik je dit? Tja.. In oude boerderijen of fabrieken vind je zo’n muren nog wel eens terug maar om dit zelf te bereiken is meer nodig. Behang is daarvoor een goede optie. Zo is het beton behang van Piet Boon een mooie oplossing. Ook betonstuc of betoncire is prachtig. Dit wordt vaak in badkamers toegepast. Heel mooi maar ook erg kostbaar.

Ik zocht verder en kwam de verf van Le Noir & Blanc tegen. In de muurverf Nuance zit een korrelige grondstof waardoor je een speelse slag op de muur kunt creëren.

Wat heb je nodig:

  • Le Noir & Blanc Nuance muurverf – Karwei – Ik heb de kleur Zinc Grey gebruikt
  • Verfbakje/emmer
  • Afplaktape
  • Grote Latex Roller
  • Blokkwast

Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je de verf op de muur aanbrengt. Le Noir & Blanc heeft handige kleine proef blikjes in het assortiment. Hiermee kun je van te voren bekijken welke kleur mooi is.

 

verf-7

Eenmaal je kleur gekozen kun je aan de slag!

Begin uiteraard met alle plinten en zijkantjes af te plakken met verf tape. Om de muur dekkend te krijgen zet je de verf eerst een keer met een roller op. Afhankelijk van de poreusheid van de muur doe je dit 1 a 2 keer. Gewoon rechte banen maken zoals je alle andere kleuren tex op zou zetten.

verf-4

Wacht 24uur voordat je de laatste laag opzet.

De kunst is om de verf niet te netjes op te zetten. Begin met de blokkwast vegen te maken. Je mag de verf best dik opzetten zodat je echt reliëf krijgt.

verf

Zie het filmpje hieronder:

 

 

Werk strook voor strook door tot het einde van de muur. En het resultaat: